מצרכים
- 2 בטטות בינוניות (כ-450 גרם סה"כ)
- 1 ו-1/2 כפיות מלח
- 3 תפוחי אדמה אדומים בינוניים מסוג "ראטה" (כ-680 גרם בסך הכל)
- 2 שיני שום, מעוכות
- 7 כפות חמאה ללא מלח, חתוכת
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 6 גבעולי טימין
שכבות תפוחי אדמה עם חמאת עשבי תיבול שום היא מנה שמביאה את הטוב משני העולמות: המרקם הקרמי של תפוחי אדמה אדומים מסוג "ראטה" והמתיקות העדינה של בטטות. המתכון הזה מושלם למי שמחפשים להרשים במפגש חג או לשדרג בראנץ' בסוף השבוע. המפתח להשגת אותן שכבות מושלמות טמון בחיתוך דק של תפוחי האדמה, רצוי עם מנדולינה, מה שמבטיח בישול אחיד והגשה אסתטית. כשאתם אופים את המנה הזו, המטבח שלכם יתמלא בארומה המנחמת של טימין ושום שמתערבבים בחמאה עשירה, מה שהופך אותה למשהו שאי אפשר לעמוד בפניו עוד לפני שהוא מגיע לשולחן.
הוראות
-
משפשפים טימין בין האצבעות כדי לשחרר את השמנים ומניחים בסיר. מוסיפים חמאה, שום, מלח ופלפל. מבשלים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה, כ-3 עד 4 דקות. מסירים מהאש ומניחים לעמוד במשך 15 דקות.
-
מחממים את התנור ל-200 מעלות. פורסים פרוסות דקות של תפוחי אדמה "ראטה" ובטטות לעובי של 1.5 מ"מ בעזרת מנדולינה.
-
מוציאים את גבעולי הטימין מהחמאה ומסלקים אותם. שומרים כף אחת של חמאת עשבי תיבול בקערה קטנה.
-
מורחים תחתית של מחבת גדולה חסינת חום או מברזל יצוק בכמות קטנה של חמאת עשבי התיבול שנותרה.
-
מכסים את תחתית המחבת בשכבה של תפוחי האדמה והבטטות הפרוסות, מתחילים מהמרכז ועובדים כלפי חוץ במעגלים מדויקים למדי, כך שהפרוסות יישארו חופפות.
-
מצפים בנדיבות את השכבה העליונה בחמאת עשבי תיבול. ממשיכים לסדר את פרוסות תפוחי האדמה הנותרות בשכבות, ומורחים חמאת עשבי תיבול אחרי כל שכבה עד שמגיעים לכשש שכבות.
-
מחממים מחבת על אש בינונית-גבוהה במשך 2-4 דקות. מכסים בזהירות ברדיד אלומיניום ומעבירים את המחבת לתנור.
-
אופים במשך 15 דקות. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות, תוך סיבוב המחבת באמצע התהליך, עד שהמרכז מתרכך והפרוסות העליונות מתעקמות ומשחימות, כ-45 דקות.
-
מברישים בחמאת עשבי תיבול ושומרים, ואופים במשך 5 דקות נוספות. מצננים כ-15 דקות לפני ההגשה.
-
העבירו מרית גומי סביב הקצוות כדי לשחרר את התערובת, והחליקו בעדינות מתחתיה. חתכו לפרוסות כשהן עדיין במחבת והניחו מעל עלי טימין נוספים.
כדי להעניק לטעם רובד נוסף, מומלץ לפזר מעט גבינת פרמזן מגוררת לקראת סיום האפייה.
בסיומה של ההכנה תקבלו מנה מרהיבה של שכבות תפוחי אדמה ובטטות, המעוצבת בחמאת שום ועשבי תיבול עם ניחוח טימין רענן. כל שכבה מוסיפה עומק של טעמים ומרקמים, והופכת את הארוחה לחוויה קולינרית בלתי נשכחת. המנה לא רק שובה את העין אלא גם משאירה רושם עז על החיך, מה שהופך אותה לאידיאלית לאירוח. היו מוכנים לקטוף מחמאות, כי האורחים שלכם בוודאי יבקשו תוספת!
ערכים תזונתיים (למנה)
320 | קלוריות |
23 גרם | שומנים |
52 גרם | פחמימות |
6 גרם | חלבונים |