טלה Libraמאזניים Taurusשור Geminiתאומים Cancerסרטן Leoאריה Virgoבתולה Scorpioעקרב Sagittariusקשת Capricornגדי Aquariusדלי Piscesדגים

מתכון מטריף לסלט דלורית ועדשים

מאת
פורסם
מתכון מטריף לסלט דלורית ועדשים
זמן הכנות:
20 דקות
זמן בישול:
25 דקות
זמן סה"כ:
45 דקות
מנות:
4

מצרכים

  • 400 גרם עדשים שחורות או ירוקות, מבושלות
  • 3/4 כפית גאראם מסאלה
  • 5 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1 דלורית קטנה
  • שתי כפות של חומץ תפוחים
  • 2 כוסות עלי ארוגולה
  • 1/4 1 כפיות מלח
  • 1 בצל סגול גדול, חתוך לרבעים
  • פלחי לימון, להגשה
  • 8 תמרי מג'הול, קצוצים

סלט דלורית ועדשים הוא מנה מענגת שמשלבת את המתיקות של הדלורית הקלויה עם העומק המלוח של גאראם מסאלה. תערובת התבלינים ההודית הזו, הידועה בשילוב הארומטי שלה של קינמון, ציפורן, כוסברה וכמון, מעלה את המנה לרמה חדשה של טעם. הירקות הצלויים משתלבים עם ארוגולה מפולפלת ועדשים עשירות בחלבון, ויחד הם יוצרים ארוחה משביעה. השילוב עם רוטב תמרים בהיר מוסיף טוויסט ייחודי, מה שהופך את הסלט הזה לבחירה מצוינת לארוחת צהריים או ערב. לעושר נוסף, תוכלו להוסיף פרוסות חלומי צרובות במחבת או גבינת פטה מפוררת. לחלופין, קוביות טופו קלוי יכולות להיות תוספת טעימה. למטיבי לכת: זילוף זרעי רימון ועלי נענע מעניק סיומת מרעננת.

הוראות

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות וממקמים את המדפים בשליש העליון ובשליש התחתון. מרפדים שתי תבניות אפייה גדולות בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה מערבבים יחד את פרוסות הדלורית והבצל הסגול עם 2 כפות שמן זית, חצי כפית מלח וחצי כפית גאראם מסאלה. מסדרים אותם בצורה אחידה על דפי האפייה המוכנים.
  3. קולים את תערובת הדלורית עד שהיא מתרככת ומשחימה בתחתית, כ-25 דקות. מנענעים את דפי האפייה באמצע הדרך כדי לתת ערבוב ולהבטיח בישול אחיד. מניחים לתערובת להתקרר במשך 10 דקות.
  4. בזמן שהמנה מתקררת, מכינים את הרוטב על ידי שילוב של תמרים, חומץ תפוחים, 3 כפות שמן זית שנותרו ורבע כפית גאראם מסאלה בקערה השמורה. מועכים בעדינות כמחצית מהתמרים כדי לשחרר את מתיקותם.
  5. מוסיפים לרוטב את תערובת הדלורית הצלויה, העדשים המבושלות, הארוגולה ושלושת רבעי כפית מלח. מערבבים בעדינות את הכל יחד כדי לשלב.
  6. הגישו עם רבעי לימון להעצמת הטעמים ולאיזון מושלם.

לשיפור המרקם והטעם, מומלץ לשקול להוסיף גבינת עיזים מפוררת או פטה לפני ההגשה.

סלט דלורית ועדשים שלפניכם הוא ללא ספק חגיגה לכל החושים. לא רק שהוא שובה עין בצבעיו העזים, אלא הוא גם מציע הרמוניה מפתיעה של טעמים ומרקמים. הדלורית הקלויה משתלבת נפלא עם העדשים המזינות, ויחד הם יוצרים מנה שמשלבת מתיקות ועומק עם רעננות פיקנטית. זהו סלט שמסוגל להפוך כל אירוע למיוחד, בין אם אתם חוגגים עם חברים בארוחת ערב חגיגית או מתפנקים לבד בארוחה ביתית רגועה. השילוב בין הירקות הקלויים והירוקים הטריים מבטיח שכל נגיסה תהיה חוויה מרעננת ומספקת, בשילוב מושלם של בריאות וטעם.

ערכים תזונתיים (למנה)

290 קלוריות
15 גרם שומנים
40 גרם פחמימות
12 גרם חלבונים
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

המלצות חמות עבורך

על ידי לחיצה על "הרשמה", הנכם מסכימים ל-תנאי השימוש ו-הצהרת הפרטיות שלנו ומאשרים קבלת מיילים מהאתר.

קבלו עדכונים על כל התכנים המובילים באתר למייל!

על ידי לחיצה על "הרשמה", הנכם מסכימים ל-תנאי השימוש ו-מדיניות הפרטיות שלנו ומאשרים קבלת מיילים מהאתר.

קבלו עדכונים על כל התכנים המובילים באתר למייל!

על ידי לחיצה על "הרשמה", הנכם מסכימים ל-תנאי השימוש ו-מדיניות הפרטיות שלנו ומאשרים קבלת מיילים מהאתר.

לייף סטייל

חיפוש

רוח ואסטרולוגיה

בידור ופנאי

אוכל