טלה Libraמאזניים Taurusשור Geminiתאומים Cancerסרטן Leoאריה Virgoבתולה Scorpioעקרב Sagittariusקשת Capricornגדי Aquariusדלי Piscesדגים

לבריאות: 3 מזונות שמשפרים את ערכם לאחר שהפכו לשאריות

מאת
פורסם
לבריאות: 3 מזונות שמשפרים את ערכם לאחר שהפכו לשאריות

שאריות מזון, בדרך כלל נתפסות כמינוריות בערכן, אך הן יכולות להציע יתרונות בריאותיים משמעותיים יותר בהשוואה לארוחות טריות. הדבר נובע מהימצאותם של עמילנים עמידים, שהם סוג ייחודי של פחמימות. עמילנים אלו אינם מתעכלים במעי הדק כמו פחמימות רגילות, אלא ממשיכים למעי הגס. שם הם פועלים כפרו ביוטיקה, המספקת מזון לחיידקי המעיים המועילים.

תופעה זו מתרחשת במיוחד כאשר מזונות עמילניים עוברים תהליך של בישול, קירור וחימום מחדש. מחקרים מראים כי אכילת עמילנים עמידים קשורה לתחושת שובע מוגברת, לשיפור ברמות הסוכר בדם ולרגישות לאינסולין, וכן תורמת לבריאות מעיים טובה יותר ולתהליך עיכול יעיל ומשופר.

 

01מתוך 3

קטניות: תחנות כוח של עמילנים עמידים

קטניות כמו עדשים, שעועית וחומוס עשירות לא רק בחלבון ובסיבים תזונתיים, אלא גם מכילות כמויות משמעותיות של עמילנים עמידים. כאשר קטניות אלה מבושלות ולאחר מכן מקוררות, תוכן העמילן העמיד שלהן עולה. חימום מחדש שלהן לפני הצריכה משפר עוד יותר את האפקט הזה. הדבר יהפוך את הקטניות לבחירה מצוינת כשאריות שתורמות לתזונה בריאה.

צריכת קטניות כשאריות יכולה לעזור לווסת את רמות הסוכר בדם ולשפר את הרגישות לאינסולין. הן גם מקדמות תחושת שובע, אשר יכולה לסייע בניהול משקל. ומעבר לכך, תסיסה של עמילנים עמידים במעי הגס תומכת בבריאות המעי על ידי הזנת חיידקים מועילים.

02מתוך 3

בננות ירוקות: בוסרי אך מזין

שאריות אוכל, בננות ירוקות

בננות ירוקות ופלנטיין עשירים באופן טבעי בעמילן עמיד גם כשהם לא בשלים. בישולם משפר עוד יותר את ערכם התזונתי על ידי הגדלת תכולת העמילן העמיד. קירור פירות אלה לאחר הבישול ממקסם את האפקט הזה.

צריכת בננות ירוקות או פלנטיין כשאריות מציעה יתרונות בריאותיים רבים. הן עוזרות לשלוט ברמות הסוכר בדם ולשפר את הרגישות לאינסולין תוך קידום בריאות המעי באמצעות התכונות הפרו ביוטיות שלהן. נוסף על כך, פירות אלה תומכים בבריאות מערכת העיכול על ידי שיפור יציאות סדירות.

הרבגוניות של בננות ירוקות מאפשרת להם להיכלל במנות שונות, מארוחות מלוחות ועד פינוקים מתוקים, ומספקת דרך קלה להגדיל את צריכת העמילנים העמידים.

03מתוך 3

שיבולת שועל: מצרך בסיסי לארוחת בוקר עם יתרונות נוספים

שיבולת שועל נחשבת למזון בעל ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד, הידועה בתכולת הסיבים הגבוהה שלה ובתרומתה המשמעותית לבריאות הלב וכלי הדם. אולם, כאשר מבשלים אותה, מקררים ולאחר מכן מחממים מחדש, הערך התזונתי של שיבולת השועל משתפר אף יותר. זאת בזכות יצירת עמילנים עמידים בתהליך זה, אשר לא רק מסייעים לייצב את רמות הסוכר בדם, אלא גם משפרים את תפקוד מערכת העיכול.

הוספת שיבולת שועל לתזונה שלכם בצורת שאריות יכולה להעניק תחושת שובע ממושכת, מה שמסייע בניהול תחושת הרעב לאורך היום ובשמירה על אכילה מאוזנת יותר. בנוסף, שיבולת שועל תומכת ברמות כולסטרול בריאות ומספקת שחרור יציב ומתמשך של אנרגיה, מה שתורם לשמירה על רמות אנרגיה יציבות. שיבולת שועל היא מזון רב-תכליתי שניתן לשלבו במגוון מתכונים לא רק בארוחת הבוקר, אלא גם בארוחות אחרות במהלך היום. תכונות אלה הופכות אותה לאופציה אידיאלית לשילוב עמילנים עמידים נוספים בתפריט היומיומי שלכם, תוך שהיא מציעה גמישות ונוחות בתכנון הארוחות.

 

לסיכום, אכילת שאריות מזון כמו קטניות, שיבולת שועל, בננות ירוקות או פלנטיין אינה רק נוחה, אלא גם מציעה יתרונות תזונתיים משמעותיים כשהם נצרכים כשאריות. על ידי שילוב מזונות אלה בתזונה שלכם לאחר שבושלו וקוררו, תוכלו ליהנות מבריאות מעיים משופרת, מאיזון טוב יותר של רמות הסוכר בדם ומתחושת שובע ממושכת. ההבנה כיצד מזונות מסוימים משפרים את ערכם התזונתי כשהם מחוממים מחדש יכולה לשנות את האופן בו אתם מתכננים את הארוחות שלכם ולהפוך את השאריות לחלק חיוני מאורח חיים בריא ומאוזן.

guest
0 תגובות
המדורג ביותר
החדש ביותר הישן ביותר
פידבקים
צפו בכל התגובות

המלצות חמות עבורך

על ידי לחיצה על "הרשמה", הנכם מסכימים ל-תנאי השימוש ו-הצהרת הפרטיות שלנו ומאשרים קבלת מיילים מהאתר.

קבלו עדכונים על כל התכנים המובילים באתר למייל!

על ידי לחיצה על "הרשמה", הנכם מסכימים ל-תנאי השימוש ו-מדיניות הפרטיות שלנו ומאשרים קבלת מיילים מהאתר.

קבלו עדכונים על כל התכנים המובילים באתר למייל!

על ידי לחיצה על "הרשמה", הנכם מסכימים ל-תנאי השימוש ו-מדיניות הפרטיות שלנו ומאשרים קבלת מיילים מהאתר.

לייף סטייל

חיפוש

רוח ואסטרולוגיה

בידור ופנאי

אוכל