זמן הכנות:
5 דקות
זמן בישול:
20 דקות
זמן סה"כ:
25 דקות
מנות:
4
מצרכים
- חצי קילו עגבניות שרי או עגבניות חתוכות לרבעים
- 4 שיני שום, מעוכות קלות
- 1 בצל בינוני, פרוס לקוביות גסות
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית תערובת עשבי תיבול איטלקי או שילוב של אורגנו ותימין
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית צ'ילי חריף גרוס
- 1 כפית מלח (או לפי הטעם)
- 1 כפית פלפל שחור (או לפי הטעם)
הכירו את הדרך המושלמת לנצל כמות נכבדת של עגבניות שרי או את העגבניות הרכות שיושבות במקרר יום לפני שהן מוצאות את עצמן בפח: רוטב לפסטה באייר פרייר. המתכון הקליל והחכם הזה מגיע בדיוק בזמן כדי להחיות את ערב הפסטה השגרתי שלכם עם רוטב פשוט אך מרשים, שידהים אתכם ואת המשפחה. במקום לזרוק את העגבניות העייפות, תנו להן להפוך לכוכבות הארוחה עם רוטב עשיר בטעמים, שמשדרג כל צלחת פסטה באלגנטיות וחריפות קלה.
הוראות
- שימו את מרכיבי המתכון במיכל קטן וערבבו היטב כך שיכוסו היטב.
- רפדו את האייר פרייר בקפידה בנייר אפיה המותאם למכשירכם, או לחילופין, השתמשו בתבנית עמידה לחום והכניסו אליה את תערובת הרכיבים.
- הפעילו את האייר פרייר על חום של 180 מעלות למשך 18 דקות, תנו ערבוב או הפכו את העגבניות ידנית לאחר 14 דקות.
- תנו לתערובת להתקרר במשך 3 דקות.
- העבירו את התערובת לבלנדר, למעבד מזון, או השתמשו בבלנדר מוט בכדי לטחון אותה למרקם חלק.
ניתן להוסיף עוד שתי שיני שום טריות לתהליך הטחינה לחיזוק נוסף של הטעם הסופי.
בסיום ההכנה, יתקבל רוטב לפסטה בעל טעמים עשירים וצבעים מרהיבים שישדרג את הפסטה שלכם לרמות חדשות. הרוטב הקליל והטעים הזה יהפוך כל צלחת לפסטיבל של טעמים עזים ורעננים. כל שנותר הוא לערבב אותו היטב עם הפסטה האהובה עליכם, להגיש ולהתענג על כל ביס. בתיאבון!
ערכים תזונתיים (למנה)
100 | קלוריות |
12 גרם | שומנים |
10 גרם | פחמימות |
5 גרם | חלבונים |