מצרכים
- 3 כפות שמן זית
- 450 גרם פסטה מסוג פטוצ'יני או ספגטי
- 1/2 כוס אגוזי מלך
- 1/2 כוס עגבניות מיובשות מסוננות בשמן + 2 כפות שמן מהצנצנת
- 2 כפות רסק עגבניות
- 60 גרם גבינת פרמזן מגוררת (כ-3/4 כוס) + רבע כוס להגשה
- 3 שיני שום בינוניות, מעוכות
- מיץ לימון סחוט מלימון טרי 1 בינוני
- 1/4 כפית פלפל אדום או חריף, כתוש. ניתן להוסיף עוד לחיזוק הטעם
- 1/2 כפית מלח + עוד לפי הצורך לבישול הפסטה
פטוצ'יני פסטו אדום היא מנה שמביאה איתה תפנית מרעננת ומסקרנת לעולם הפסטה. המנה משלבת את העוצמה של עגבניות מיובשות, שמתפרצות בטעמן המרוכז, עם קרמליות של אגוזי מלך קלויים שמעניקים קרנצ'יות וטעם עמוק. בנוסף, הפרמזן המגורר מוסיף שכבת אוממי ייחודית ובעלת נוכחות בולטת של גבינה בכל ביס. הפסטו האדום עוטף את הפטוצ'יני בצורה מושלמת, כשהוא יוצר חוויית טעמים עשירה ומלאת חיים. זהו מתכון שיכול להפוך כל ארוחה יומית למפגש איטלקי אמיתי, שמזמין אתכם ואת יקיריכם ליהנות מכל רגע של טעם ואיכות.
הוראות
- בשלו את הפסטה במים רותחים עם מלח בהתאם להוראות האריזה עד שהיא מגיעה למצב אל דנטה. שמרו כוס אחת ממי הבישול.
- כאשר הפסטה מתבשלת, טגנו אגוזי מלך, שום, שמן זית ושמן עגבניות במחבת קטנה על חום בינוני עד שהאגוזים והשום מקבלים גוון זהוב קל, במשך כ-3 דקות.
- הוציאו חצי מהאגוזים בעזרת כף מחוררת והניחו בצד. הוסיפו רסק עגבניות למחבת ובשלו תוך ערבוב עד שהרסק מתכהה, בערך דקה אחת.
- הורידו מהחום ותנו לתערובת להתקרר קצת, בערך 5 דקות. קצצו את האגוזים הקלויים ששמרתם.
- הניחו את תערובת העגבניות והאגוזים מהמחבת (כולל השמן שנותר), יחד עם עגבניות מיובשות, גבינה, מיץ לימון, פלפל חריף ומלח במעבד מזון. טחנו אותם עד לקבלת תערובת חלקה.
- הוסיפו את הפסטו האדום שהכנתם לפסטה המבושלת יחד עם חצי כוס ממי הבישול ששמרתם, וערבבו עד לציפוי אחיד. אם צריך, הוסיפו עוד ממי הבישול עד שהרוטב יהיה בסמיכות הרצויה.
- הגישו עם אגוזים קצוצים וגבינה מגוררת, ואם תרצו, הוסיפו גם פלפל אדום\חריף נוסף.
אפשר לשמור את הפסטו במקרר בכלי סגור למשך שבוע ולהשתמש בו כתיבול לסלטים או כרוטב למנות שונות.
פטוצ'יני פסטו אדום לא רק משדרג כל ארוחה משפחתית, אלא גם מכניס ניחוח איטלקי אמיתי לחוויות הקולינריות המשותפות שלכם. בין אם אתם מתכננים ערב רומנטי באווירה אינטימית או מפגש משפחתי שמח, המנה הזו תציע לכם רגעים של עונג ותשובה לטעמים הפשוטים והמורכבים כאחד. הפסטו האדום, עם השכבות העשירות של הטעם, יהפוך כל ביס למסע אל לב ליבה של איטליה. הזמינו את יקיריכם לטעום ולהתפנק, וגילו איך מנה אחת יכולה לחבר בין אנשים ולהפוך כל ארוחה לחוויה בלתי נשכחת. נסו ותיהנו מהקסם שהיא מעניקה לכל אירוע.
ערכים תזונתיים (למנה)
478 | קלוריות |
27 גרם | שומנים |
49 גרם | פחמימות |
15 גרם | חלבונים |