מצרכים
- 200 גרם פילה טונה מסוננת מצנצנת או קופסת שימורים
- 5 חתיכות פילה אנשובי
- מיץ לימון מ-2 לימונים טריים
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1 שן שום בינונית
- 1 כוס מיונז
- 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 2 כפות צלפים
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- רצועות ירקות לפי בחירה להגשה לצד המטבל
מטבל טונה עשיר, או בשמו מטבל "טונאטו" הוא תענוג איטלקי קלאסי, המביא עמו ניחוח ים תיכוני שמחבר את המסורת עם המודרניות. המטבל, עם הטעמים העמוקים והמרקם הקרמי הנפלא שלו, הוא תמצית של פשטות ותחכום גם יחד. שילוב המרכיבים הטריים יוצר חוויה קולינרית שמפתיעה את החיך בכל פעם מחדש. ההגשה שלו לצד ירקות טריים או קלויים מעניקה לו ממד נוסף של טעם, בעוד סלטים מרעננים מוסיפים לו קלילות ורעננות. כל אלו יחד יוצרים מנה שיכולה להיות גם פתיח מפתיע ומרשים לארוחה חגיגית וגם תוספת עשירה למפגש חברתי קליל. ברגע שתטעמו, תבינו כמה הוא יכול לשדרג כל שולחן אירוח וכל רגע קטן של פינוק.
הוראות
- ערבבו במעבד מזון את הטונה הסחוטה, פילה האנשובי, מיץ הלימון, הצלפים, הפטרוזיליה, החרדל, הפלפל והשום. עבדו עד לקבלת מרקם אחיד ברובו, כ-20 שניות.
- מוסיפים את המיונז לתערובת וממשיכים בעיבוד עד שהוא נטמע, כ-4 פולסים. הימנעו מעיבוד יתר כדי לשמור על מרקם חלק.
-
מעבירים את המטבל לקערת הגשה קטנה, מכסים ומקררים עד שהוא מתייצב, למשך שעה לפחות ועד ליומיים מקסימום.
-
לפני ההגשה, מקשטים עם פטרוזיליה נוספת. הגישו עם ירקות חתוכים לטבילה ותיהנו!
לחיזוק נוסף של הטעמים, השתמשו במטבל הטונאטו שנותר כבסיס לרוטב לסלט על ידי הוספת גבינת פרמזן מגוררת והתאמת כמויות השמן והחומץ לפי טעמכם.
מטבל הטונה הזה הוא הרבה יותר ממתכון, הוא הזדמנות לשדרוג כל ארוחה או אירוע עם ניחוח איטלקי ייחודי ומעורר חושים. בין אם אתם מארחים ארוחת ערב חגיגית, מפגש משפחתי או סתם מחפשים להכניס קצת קסם אלגנטי לשולחן, מטבל הטונה הזה יוסיף אלמנט של יוקרה וטעם בלתי נשכח. המרקם הקרמי והטעמים העשירים שלו הופכים אותו לא רק למרכז תשומת הלב, אלא גם לנקודת מפגש קולינרית שמחברת בין המסורת האיטלקית לחדשנות המטבח המודרני. תיהנו מהשדרוג המושלם שיוסיף סטייל ותחכום לכל מאורע.
ערכים תזונתיים (למנה)
308 | קלוריות |
28 גרם | שומנים |
2 גרם | פחמימות |
11 גרם | חלבונים |