מצרכים
- 1/2 כפית מלח
- 1 בצל לבן קטן קצוץ דק
- 680 גרם רוטב פסטה מרינרה
- 570 גרם רביולי ארבע גבינות
- 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ + תוספת עלים בצד לקישוט
- 4 שיני שום קצוצות דק (כ-4 כפיות)
- כף אחת של שמן זית
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס ומחולק
- 3/4 כוס גבינת ריקוטה מחלב מלא
- כוס גבינת מוצרלה מגוררת בלחות נמוכה
לזניית רביולי במחבת אחת היא הפתרון המושלם לערבים בהם אתם משתוקקים למאכל מנחם ומפנק אך אין בכם רצון לעמוד שעות במטבח. המנה הזו מצליחה לשלב את הקסם של שני עולמות – הרביולי המלא במלית עשירה והלזניה האייקונית עם כל שכבותיה המענגות – לכדי חוויה קולינרית אחת במנה אחת קלה להכנה. בעזרת מצרכים פשוטים בלבד, תוכלו ליצור ארוחה שהיא גם מהירה וגם מעוררת חושים, כאשר כל ביס הוא מסע בטעמים ובמרקמים. המנה הזו שואבת את הטוב שבכל סגנון ומגישה לכם אותו בקלי קלות, כך שתוכלו ליהנות מחוויה איטלקית מסורתית במינימום מאמץ ומקסימום הנאה.
הוראות
- מחממים את התנור כאשר הרשת ממוקמת בשליש העליון שלו.
- במחבת בקוטר 25 ס"מ עם דפנות גבוהות שמתאימה לצלייה, מחממים שמן זית על חום בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשלים, מערבבים מדי פעם, עד שהבצל מתרכך, בערך 3 דקות. מוסיפים שום וממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד עד שהשום מפיץ ריח נעים, כ-30 שניות.
- מוסיפים רוטב מרינרה למחבת. יוצקים חצי כוס מים לצנצנת רוטב המרינרה, סוגרים אותה ומנערים כדי לצרף למים את שאריות הרוטב. מוסיפים את תערובת המים והעגבניות למחבת.
- מוסיפים את הרביולי, הבזיליקום הקצוץ, המלח ורבע כפית פלפל שחור. מבשלים תוך ערבוב מדי פעם עד שהרביולי מגיעים למצב אל דנטה, בערך 5 דקות. מסירים מהאש.
- בקערה קטנה מערבבים ריקוטה עם 1/4 כפית הפלפל שנותרה. מזלפים את התערובת מעל הרביולי שבמחבת. מפזרים גבינת מוצרלה באופן שווה.
-
צולים עד שהגבינה נמסה ומתחילה להשחים, כ-3 עד 5 דקות. נותנים למנה לנוח 5 דקות לפני ההגשה. מקשטים בעלי בזיליקום טריים.
כדי לתת קיק טעמים נוסף ועשיר יותר, שקלו להשתמש ברוטב וודקה או בולונז במקום רוטב מרינרה.
לזניית הרביולי הזו תהפוך במהרה למועדפת על כל המשפחה, בזכות השילוב המופלא בין טעמיה העשירים ובין פשטות ההכנה שלה. מנה זו אינה רק ארוחה, אלא חוויה קולינרית שמביאה את כל החום והנחמה של מטבח איטלקי ישירות אל שולחנכם. ערבו את כל החושים וצפו בהנאה כשהילדים והמבוגרים כאחד יבקשו תוספת, עוטפים עצמם בארוחה שעושה כבוד למילה "מנחמת".
ערכים תזונתיים (למנה)
385 | קלוריות |
19 גרם | שומנים |
34 גרם | פחמימות |
19 גרם | חלבונים |