מצרכים
- 6 חלמונים גדולים
- 1 וחצי כוסות אספרסו (אלטרנטיבות בהמשך)
- 500 גרם מסקרפונה
- 400 גרם בישקוטים (2 חבילות)
- 2 כפיות תמצית וניל
- 3/4 כוס רום כהה
- אבקת קקאו לא ממותקת
- 2/3 כוס סוכר לבן
- 480 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
טירמיסו הוא קינוח איטלקי קלאסי שמפגיש בין טעמי אספרסו ורום עזים לבין מרקם קרמי של גבינת מסקרפונה. מדובר בתענוג אלגנטי ומפנק, שמתאים במיוחד לאירועים חגיגיים – אך גם יכול לשדרג כל ערב רגיל לפינוק יוקרתי. מה שמייחד את הטירמיסו הוא השכבות שלו: בישקוטים הספוגים באספרסו ורום עטופים בקרם מסקרפונה עדין ונימוח. במתכון הזה תוכלו ליהנות מטעם איטלקי אמיתי בביתכם, וההכנה פשוטה בהרבה מכפי שנדמה. כדי להגיע לתוצאה מושלמת, מומלץ להכין את הטירמיסו יום מראש כדי לתת לכל הטעמים להתחבר היטב.
יש צורך בתבנית אפייה בגודל: 33X23
הוראות
- בקערה בינונית מערבבים יחד 1 וחצי כוסות אספרסו עם חצי כוס רום כהה ומשאירים את התערובת בצד. אני אישית מכינה את האספרסו בעזרת מקינטה. ניתן לבקש בבתי קפה כוס מלאה של אספרסו וזה יעשה את העבודה. לחלופין אפשר להשתמש בכוס וחצי של נס קפה.
לגבי הרום, אני משתמשת ברום קפטן מורגן בלק. - בקערה גדולה מערבבים יחד 500 גרם גבינת מסקרפונה עם רבע כוס הרום שנותרו. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה, ומניחים בצד.
- בקערת זכוכית נשים 6 חלמונים יחד עם 2/3 כוס סוכר לבן. נערבב.
כעט החלק הקשה ביותר למתכון – הכנת ״זביונה״. מחממים מים בסיר בקוטר שהקערה מתאימה לו. שגובה המים יהיה נמוך מתחתית הקערה כך שלא יהיה מגע ישיר.
ברגע שהמים רתחו, מנמיכים את האש. המים צריכים להיות קרובים לנקודת רתיחה אך לא רתיחה כדי שהחלמונים לא יתבשלו.
מניחים את הקערה על הסיר ובערת מטרפה טורפים את החלמונים ואת הסוכר עד לקבלת קצף סמיך ובהיר (באיזור 8דק ערבוב)
לא להפסיק לערבב כדי שהחלמונים לא יתבשלו! - נשפוך את הזביונה לקערה הגדולה עם המסקרפונה ונערבב. לאך מכן נכניס למקרר ל15 דק לפחות
- מקציפים 480 מ"ל שמנת מתוקה יחד עם שתי כפיות תמצית וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה.
נוציא את הקערה שהכנסנו למקרר, ניקח את הקצפת ונשפוך אותה לקערה הגדולה.
נקפל אותן בעדינות עד שהתקבל מרקם אחיד.
חשוב לקפל! לא לערבב!
מוזמנים לקחת טעימה – רק שימו לב לא לאכול יותר מידי 🙂 - ועכשיו הזמן להרכיב הכל,
ניקח את התבנית של העוגה ונתחיל לטבול כל אצבע בישקוטי בתערובת האספרסו רום שהכנו בהתחלה.
חשוב לטבול כל צד של אצבע לא יותר מ2 שניות, זה לא אמור להיות ספוג יותר מידי. נסדר את כולן בשכבה אחידה.
ברגע שהחלק התחתון של התבנית מלא נעבור לשלב הבא. - מורחים מחצית מתערובת המסקרפונה על גבי האצבעות, ומשטחים אותה בצורה אחידה.
- חזרו על אותה פעולה עם שכבה נוספת של אצבעות טבולות, ולאחר מכן פזרו מעליה את שארית תערובת המסקרפונה. נשטח שוב בצורה אחידה
- נפזר אבקת קקאו בנדיבות בעזרת מסננת על כל העוגה
כמובן אחרי שללכנו את כל הדפנות של התבנית בקקאו, ניקח נייר סופג וננקה בזהירות. - נעטוף את התבנית ונכניס למקרר ללילה או לפחות 8 שעות – בכדי שהטעמים ייספגו
לגרסה ללא אלכוהול, החליפו את הרום בכוס נוספת של אספרסו והוסיפו תמצית וניל לקבלת טעם עשיר ומלא.
קיבלתי המון פידבקים חיוביים מהחברים על המתכון – ואפילו אני אישית וחבריי לא מצאנו מקום עם טירמיסו טעים יותר במסעדות. ממליצה לכם לנסות!
חברה הכינה וחיסלה:
ערכים תזונתיים (למנה)
610 | קלוריות |
41 גרם | שומנים |
41 גרם | פחמימות |
11 גרם | חלבונים |